Toernooien en Competitie

Toernooien

Het hele jaar door worden verschillende activiteiten, toernooien en competities georganiseerd.
*Alleen tennis *
*Alleen padel

 • Kick Off (20/3/2022):
  Deze gezellige middag is bedoeld voor alle competitieteams die het begin van de competitie aftrappen. Ben je een nieuw jeugdlid? Kom dan ook gezellig naar de club om een partijtje tennis en padel te spelen. De trainers zijn aanwezig en maken voor alle kinderen een leuke indeling. Dus aarzel niet en kom naar de club!
  Je hoeft je niet in te schrijven.
 • Jeugd clubkampioenschappen tennis*(29/6 tm 10/7):
  Elk jaar worden de clubkampioenschappen georganiseerd voor de jeugd. Tijdens de clubkampioenschappen speel je tegen jeugdspelers van je eigen club. Je wordt ingedeeld naar speelsterkte en je gaat voor de winst, je strijdt namelijk voor de beker! Niet iedereen kan winnen en het is gewoon heel leuk en leerzaam om mee te doen, heb je jezelf aangemeld als alles-in-1 TOP pakket lid, doe je standaard mee. Ben je alles-in-1 BASIS lid of jeugdlid (geboortejaar 2007 en eerder) schrijf je dan ook gezellig in.
  Inschrijven gaat via de website van toernooi.nl.
 • Jongbelegen toernooi (20/11):
  Dit is een gezelligheidstoernooi waar jong en oud aan deel kunnen nemen. Ieder jeugdlid kan hieraan meedoen, of je nu minior of junior bent. Maar je speelt niet alleen! Het is de bedoeling dat je samen met een volwassene inschrijft. Het leeftijdsverschil moet minimaal 18 jaar zijn.Dus nodig je vader, moeder, oma, opa, buurman/-vrouw of wie dan ook maar uit om samen met jou op deze zondag een aantal wedstrijdjes te spelen. Winnen is leuk, het gaat vooral om het plezier en de sportiviteit!
  Hiervoor moet wel ingeschreven worden, tegen die tijd ontvang je hier een bericht over.
 •  Regiocup toernooi (20/02):  Tennis School Gijs (TSG) organiseert een open toernooi waar alle kinderen die in rood-oranje en groen spelen aan mee kunnen doen. Andere verenigingen waar TSG les geeft doen ook mee, dus je speelt weer tegen andere kinderen. 
 • Jeugd clubkampioenschap padel **(datum volgt)

Tenniscompetitie*
Tenniskids jeugdcompetitie t/m 12 jaar:
De Tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. Deze competities zijn gekoppeld aan de Tenniskids kleur waarin je kind speelt. De nadruk in deze competitie ligt vooral op leuke wedstrijdjes spelen, plezier hebben en vriendjes maken. In de Tenniskids competitie spelen kinderen op zondagochtend een aantal (korte)wedstrijden tegen kinderen van andere tennisverenigingen uit de buurt.

Rood (t/m 8 jaar)
De KNLTB deelt je competitieteam in een poule in. Deze gehele poule komt elke competitiedag bij elkaar op een locatie (dit is elke week een andere locatie en de vereniging die host is, wordt bepaald door KNLTB).

 • Een competitiedag duurt gemiddeld een uur (exclusief warming-up).
 • Kinderen spelen in de Rode competitie enkelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 1 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Een competitieteam kan de winnaar van de dag worden.

Oranje (8 t/m 10 jaar)
De KNLTB deelt je competitieteam in een poule in. Deze gehele poule komt elke competitiedag bij elkaar op een locatie (dit is elke week een andere locatie en de vereniging die host is, wordt bepaald door KNLTB).

 • Een Oranje competitiedag duurt ongeveer 2 á 2½ uur.
 • Kinderen spelen in de Oranje competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 2 en maximaal 6 spelers. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
 • Iedere speeldag wordt een team binnen de poule dagwinnaar.

Groen (10 t/m 12 jaar)
Er zijn twee competitierondes: de voorjaarscompetitie (april-juni) en de najaarscompetitie (half september - november). Een competitieronde bestaat meestal uit 6 of 7 speeldagen. De captain van het team is een ouder (verzorger) van een van de spelers. Die coördineert de zaken en voert de standen in bij de KNLTB (online). Het vervoer en overige afspraken regelt de captain samen met het team.

 • Een competitiedag bij Groen duurt ongeveer 3 uur.
 • Kinderen spelen in de Groene competitie enkel- en dubbelpartijen.
 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 en maximaal 6 spelers. Meisjes en jongens spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Alle wedstrijduitslagen worden ingevoerd in MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.

 

Jeugdcompetitie vanaf 13 jaar:
Tijdens deze competitie gaan de jeugdteams van onze vereniging de strijd aan met teams van andere verenigingen.
Er zijn twee competitierondes: de voorjaarscompetitie (april-juni) en de najaarscompetitie (half september - november). Een competitieronde bestaat meestal uit 6 of 7 speeldagen. De captain van het team is een ouder (of verzorger) van een van de spelers. Die coördineert de zaken, voert de standen in bij de KNLTB (online). Het vervoer en overige afspraken regelt de captain samen met het team.

 • Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers
 • Er worden tijdens een competitiedag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen gespeeld.
 • Elke week speelt het team tegen een team van een andere vereniging.
 • Alle wedstrijduitslagen worden ingevoerd in MijnKNLTB. Het team dat aan het einde van de competitie op de eerste plek in de poule staat, is kampioen.
 • Alle competitieteams voor tennis worden ingedeeld door de trainers en jeugdcommissie op basis van:
  1. Leeftijd die past bij rood, oranje of groen
  2. Kijkwijzer niveaus KNLTB
  3. Advies trainers
 • Uiteraard houden we rekening met de huidige teams en natuurlijk mag je al wat spelers zoeken om een team mee te maken.
 • Op de volgende site staan de spelregels over Tenniskids en Junioren competitie: https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/jeugd/tenniskids/spelregels-tenniskids/  

Padel Tour**
Wil jij wedstrijdjes spelen en ook eens tegen jeugdleden van andere verenigingen padellen?  Dan is de Padel Tour zeker iets voor jou! De Padel Tour bestaat uit een aantal dagtoernooien waarop jeugd van allerlei clubs zich verzamelen op één vereniging en zoveel mogelijk wedstrijdjes tegen elkaar spelen.  
Voor eventuele vragen over de Tour kun je mailen naar [email protected].
Heb je een alles-in-1 BASIS of TOP pakket lidmaatschap, word je voor de tenniscompetitie automatisch ingeschreven, hier hoef je dus niks voor te doen. Indien er bijzonderheden zijn, laat dit dan tijdig weten door een mail te sturen naar [email protected].
Heb je een lidmaatschap voor de jeugd geboren t/m 2007 JUNIOR en wil je graag deelnemen aan de voor-en najaar competitie, kan dat uiteraard ook. Schrijf je dan in door een mail te sturen naar [email protected]
Voor de Padel toernooitjes kun je los aanmelden.

Let op: Ieder lid van de competitie schrijft zich afzonderlijk in.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 13 521 6659

Clubhuis

Moergestelseweg 32b
5062 JW Oisterwijk

KVK-nummer

40258175