TENNISPARK OPEN maar met beperkingen iv.m. de gevolgen van het Corona virus (COVID-19)

11 mei 2020

We hebben inmiddels van de KNLTB de richtlijnen ontvangen waarmee wij de activiteiten weer verder kunnen opstarten. De KNLTB vindt het belangrijk dat we de tennis en padel gefaseerd opstarten en gecontroleerd de activiteiten uitbreiden. Niet alleen om terugslag in de verspreiding van het coronavirus te voorkomen, maar ook om verenigingen en leraren de gelegenheid te geven het goed te organiseren en spelers te laten wennen aan tennis en padel in de anderhalvemetersamenleving.

Deze nieuwe richtlijnen gelden voor tennis en padel vanaf 11 mei tot 1 juni.

De belangrijkste onderwerpen hieruit zijn:

 • Volwassenen van 19 jaar of ouder mogen alleen een baan reserveren voor 1 op 1 vrij spelen. Uitzondering: 2 op 2 vrij spelen (dubbelspel) is alleen mogelijk met personen uit hetzelfde huishouden die samen onder één dak wonen bv 2 echtparen tegen elkaar.
 • Iedereen moet vanuit huis via de KNLTB app een baan reserveren (en dus niet via het digitaal afhangbord bij Slaraak). Dit kan vanaf nu. Zie hiervoor de instructie bij deze e-mail.
 • Het tennissen/padellen moet voor alle jeugd tot en met 18 jaar altijd onder toezicht plaatsvinden van een leraar of toezichthouder. Bij Sla Raak gaan we het park de volledige dagen openen en helaas is het aantal vrijwillige toezichthouders erg beperkt. Daarom geldt dat t/m 1 juni jeugdleden vrij kunnen spelen indien ze zelf voor begeleiding (18+) hebben gezorgd. Jeugd tot en met 12 jaar mag vrij spelen zonder een maximaal aantal spelers per baan. Jeugd 13 tot en met 18 jaar mag vrij spelen met maximaal 4 spelers per tennis- en padelbaan.
 • De tennis en padel lessen kunnen vanaf 11 mei weer voor iedereen beginnen. Hierover worden jullie via Tennisschool Gijs of Padel Brabant rechtstreeks geïnformeerd.
 • Het paviljoen en het terras blijven tot minstens 1 juni gesloten. Bij Sla Raak zullen wij daarom ook geen interne activiteiten zoals een Toss organiseren. We spelen alleen vrij tennis en padel met afhangen via de App. De toiletten zijn wel open voor gebruik.
 • Vanaf 13 jaar, houd altijd 1.5 meter afstand van elkaar.
 • Na het spelen dienen de spelers het terrein direct te verlaten.
 • We verzoeken de laatste speler(s) de mastverlichting uit te doen en de poort te sluiten.

De volledige richtlijnen zijn toegevoegd aan dit bericht. Lees deze svp goed door.

Het digitaal afhangen hebben we op de volgende manier ingesteld:

 • Afhangen kan 1 dag vantevoren met de KNLTB app. (zie bijgaande instructie)
 • Het afhangbord in het paviljoen werkt niet.
 • Afhangen voor volwassenen kan alleen voor singel wedstrijden (30 min) (bij evt 2 op 2 wedstrijden kunnen de 4 spelers twee singels afhangen.
 • Jeugdspelers kunnen met 4 spelers een dubbel wedstrijd afhangen (60 min)
 • Met dezelfde pas 2 tijdsvakken na elkaar afhangen is niet mogelijk, er zit minimaal 30 minuten tussen.

We roepen iedereen op zijn verantwoordelijkheid te nemen en zich aan de afspraken en hygiënemaatregelen te houden.

Mochten er nog vragen zijn, stel deze dan gerust via [email protected]

SRO - Handleiding digitaal afhangen.pdf KNLTB - Aanvullende richtlijnen verantwoord tennissen en padellen.pdf

Nieuwscategorieën

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 13 521 6659

Clubhuis

Moergestelseweg 32b
5062 JW Oisterwijk